47 абитуриенти изпрати Търговската гимназия

#
14 May 2021 242

В двора на Търговската гимназия казахме „На добър час!“ на Випуск 2021. Тридесет и пет организатори на туристическа и агентска дейност и дванадесет икономист-информатици завършват училището и поемат по нов професионален път, съобщиха от гимназията с 136-годишна история.

Гости на тържеството бяха проф. д-р Марияна Божинова – ректор на СА „Д. А. Ценов“, Владимир Петров – председател на Обществения съвет и представител на работодателите - партньори на училището, Ахмед Куйтов – председател на Сдружение „Институт Перспективи“, дългогодишен партньор на училището в редица международни и национални проекти и Румяна Августинова – бивш класен ръководител на XIIб клас.

Флаговете на РБългария, Европейския съюз и Търговската гимназия бяха вдигнати от заслужили ученици – Браян Здравков, Виктория Димитрова, Венелина Памукчиева.

Знамето на Търговската гимназия бе предадено чисто и неопетнено от старата знаменна група в състав: Иван Иванов, Александра Атанасова и Петя Йорданова. Техни наследници в опазване на училищната светиня станаха: Александър Атанасов, Исабел Райкова и Биляна Бисерова от ХI клас.

Директорът Румяна Иванова отправи приветствие към завършващите като сподели своята вяра в успешната реализация на младите хора. Проф. д-р Марияна Божинова приветства завършващите и изрази готовността на Стопанска академия да ги приеме като свои бъдещи студенти. Ахмед Куйтов пожела много успехи и възможности за участие в различни мобилности за събиране на международен опит.

Велина Памукчиева и Симона Гъдева от XIIа клас направиха обръщения към абитуриенти и учители, споделяйки чувствата, които ги вълнуват – радостно вълнение от бъдещите предизвикателства, но и тъга от раздялата с любими съученици и ментори не само в обучението, но и в живота.

Грамоти на отличили се в последните няколко месеца ученици и благодарствени писма бяха връчени от директора на зрелостниците: Александра Атанасова, Иван Иванов, Ивелин Мариянов, Виктория Димитрова, Венелина Памукчива, Евелина Минчева и Борис-Александър Спасов.


 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Свищов изпрати абитуриентите от "Випуск 2021"