35 градуса днес, с 20 градуса захлаждане в средата на седмицата

Преглеждания: 54 #
05 Oct 2020

Днешният ден бе най-горещият от поредицата топли октомврийски такива, а от утре температурите тръгват надолу, пише Дир.бг.
Днесоблачността бе значителна, но в централните и източни части на страната тя ще бъде все още средна и висока през повечето време. В източните райони и северно от планините ще духа умерен и силен вятър от южната четвърт: в Североизточна България от югоизток, а във вътрешността - от юг-югозапад.
Дневните температури бяха с 10, а на места и с над 15 градуса по-високи от обичайните за това време на годината и в интервала от около 29 на северозапад до 34 в централните и източни части на страната.
По-късно след обяд и привечер от северозапад ще започнат слаби превалявания от дъжд, на места придружени от гръмотевици.
През нощта облачността ще бъде значителна. Краткотрайни превалявания от дъжд ще има на места , но те няма да бъдат значителни.
Минималните температури утре сутрин ще бъдат от 15 до 20 градуса - това са стойности, по-характерни за най-топлите летни дни, не и за октомври.

През деня от северозапад ще започне да прониква по-хладен въздух и утре максималните стойности ще бъдат в доста широк интервал: от около 20 градуса на северозапад до все още около 33 в югоизточните райони.
Облачността ще бъде значителна, а слаб дъжд ще превали  главно над западните и северни райони. Валежите няма да бъдат значителни.
В сряда през деня отново в северозападната половина на страната ще превали дъжд, а температурите ще останат с подобно разпределение - от около 20 на северозапад до 33 в Югоизточна България.
В четвъртък ще бъде облачно и дъждовно. Студеният въздух ще обхване цялата страна и ще бъде значително по-хладно.  През нощта и сутринта ще превалява в цялата страна, а около обяд валежите от запад постепенно ще спират.
Дневните температури ще бъдат с над 15 градуса по-ниски от тези в началото на седмицата и ще са в интервала от 13 до 19 градуса. Ще духа умерен, в Тракия и Дунавската равнина - временно силен северозападен вятър.

В петък вятърът ще отслабне и постепенно ще стихва. минималните температури ще са от 5 до 10 градуса, на места на изток до около 13. По високите западни полета ще са малко по-ниски и там не е напълно изключено да се образуват слаби слани.
През деня ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, а температурите ще бъдат от 17 до 22 градуса.
Без съществена промяна на времето ще остане през почивните дни. Ще бъде слънчево, с висока облачност в събота. Почти тихо или със слаб вятър от изток.
Сутрин ще бъде хладно, с температури от 5 до 10 градуса в повечето места, но по всоките полета и котловини, както и в най-ниските части на низините не са изключени малко по-ниски стойности и слаби слани.
Около водните басейни сутрин ще има краткотрайни мъгли.
Дневните температури ще останат от около 18 до 23 градуса.

 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Ковидиотите от Н-тия ден Аз ще спазвам частично мерките. Ще стоя на доста голяма социална дистанция от дебили.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Зазоряване