33% искат развитието на културния и историческия туризъм

Преглеждания: 11 #
26 Dec 2018

Развитието на културния и историческия туризъм и превръщането на града в туристически център e приоритетът, който мнозинството от участниците в анкетата на Актуално Свищов посочват на първо място. 33% от участниците залагат именно на тази област в развитието през следващите години.
Въпросът, който поставихме преди месец бе: „Коя, според Вас, сфера трябва да развива приоритетно общинската управа на Свищов за просперитета на Общината, без значение на политически цвят?”
На второ място с равен брой гласове се нареждат два приоритета: "Утвърждаването и развитието на Свищов като образователно-културен център от национално и международно значение” и "Развитието на индустрията, включително изграждане на Втора АЕЦ между Свищов и Белене, или превръщането на площадката й в бизнес зона”.
15 на сто от участниците в анкетата поставят на следващо място: „Изграждането на бизнес парк, индустриална зона или нещо подобно на терена на бившите казарми”.
9% от участниците посочват като приоритет: „Изграждането на крайречен градски парк и зона за отдих във всеки квартал на Свищов”.
Взели си поука от първата анкета Актуално Свищов даде възможност участниците да създават и свои отговори в анкетата. Така 4% посочват за приоритет отговор, който не фигурира в първоначалните отговори: „Създаване на условия и подпомагане развитието на малкия бизнес. Хората да работят за себе си, а не за превъзнасяните външни инвеститори”. Формулиран от участниците е и отговорът, съобрал 3 на сто подкрепа: „Грижата за бездомни животни и самотни хора”. Само един процент от участниците в анкетата ни залагат на: „ Развитието на фестивалния туризъм - Свищов и всяко населено място от Общината със собствен фестивал”.
Анкетата няма представителен характер. В нея са участвали малко над 100 души. В следващите дни очаквайте и поредната ни анкета.

 

 

 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK