31-годишен юрист води листата на БСП, свищовлии номинираха дясната ръка на Генчев

#
11 Feb 2021 676

Явор Божанков е водач на листата на БСП за IV Многомандатен избирателен район, който обхваща Великотърновска област. Лидерът Корнелия Нинова ще води в Пловдив и София. Божанков е народен представител и в настоящия парламент в групата на „БСП за България“. Роден на 11 февруари 1990 г. в Горна Оряховица. Юрист, завършил ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Юрисконсулт в „Крис-Р“ ЕООД. Член е на комисията по правни въпроси и комисията по околната среда и водите в парламента. Председател на Асоциацията на рециклиращата индустрия (АРИ) – във връзка с дейността й е участвал в заседанията на комисията по околната среда и водите в 41-вото и 42-рото Народно събрание при разглеждане на законопроекта за управление на отпадъците (ЗУО) и при разглеждане на законопроект за изменение и допълнение на ЗУО по време на 42-рото Народно събрание. Съосновател и член на сдружение „С вяра в доброто“. Женен, с двама сина. Той е най-младият водач на листа на социалистите.

Свищовските социалисти ще се отсрамят в листата на столетницата с кандидатурата на Анелия Димитрова, дясна ръка на кмета Генчев, известен и като Генчо Хазарта. Дамата, заместник-кмет на дунавската община, е номинацията на БСП-Свищов за изборите на 4 април. Кое място ще заеме тя ще стане ясно на предстоящото заседание на Областния съвет на БСП – Велико Търново. Първенците на столетниците ще подредят листата от второ място до края на листата. Те ще отреждат местата според тежестта на съответната номинация и на общинската структура на партията. Уви, и по двата показателя БСП-Свищов се приема като досадния роднина в едно почтено семейство. Актива на столетницата край Янтра не може да преглътне как издигнатия от БСП-Свищов Генчев публично пристана на ГЕРБ. Последният кандидат на дунавските социалисти стигнал до парламента е Надка Балева преди 15 години. Но сравнението Надка Балева – Анелия Димитрова звучи по-скоро като оксиморон...

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Новините на 2020 година - такива, каквито са! Топ 10 на това, което Ви вълнуваше през 2020 година

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Разходка в "индустриалната зона" - изоставената казарма