30 ученици от СУ “Д. Благоев” с награди от херцога на Единбург

Преглеждания: 17 #
18 Mar 2019

Във Велико Търново се проведе първата по рода си регионална церемония по връчването на Бронзови отличия на ученици, участващи в инициативата Международната награда на херцога на Единбург, съобщиха за Актуално Свищов от СУ “Димитър Благоев”. Едноименната фондация в България връчи специални значки и сертификати на 30 участници от свищовската гимназия като символ на упоритостта и отговорността им към личностното им развитие. Бяха наградени и 8 възпитаници на горнооряховската ПГЕЕ „М. В. Ломоносов”, които първи са се включили в инициативата. В Свищов единствен представител  е СУ „Димитър Благоев“, като на национално ниво училището е с най-много медалисти и обучени лидери – 22-ма.

Международната награда на херцога на Единбург е водеща младежка програма за личностни постижения в сферата на неформалното образование. Ученици и студенти на възраст 14-24 години участват в нея на три нива: Бронз, Сребро и Злато. Участниците във всяко ниво си поставят амбициозни цели в направленията Доброволчество, Физическа активност и Умения и взимат участие в Приключенско пътуване. Програмата предизвиква младите хора да развиват своята самодисциплина при определяне и постигане на цели, формиране на лидерски качества и умения за работа в екип, както и да усъвършенстват физическата си активност.

Значките и сертификатите връчиха изпълнителният директор на Фондация „Международна награда на херцога на Единбург – България” Любомира Велчева и зам.-председателят на търговския отдел в Британското посолство у нас Анелия Тодорова.

„Възхищавам се на упоритостта и постоянството ви, на мъдростта, която проявихте, включвайки се в Наградата. Продължавайте да предизвиквате себе си, защото вие сте Наградата!“ каза Анелия Тодорова.
Опита си споделиха Симона IX “а“ и Калина IX „б“ от СУ „Димитър Благоев”. Според Симона, която е помагала в детска градина, включването й я е научило, че ако се грижим повече един за друг, и светът ще стане по-добър. От досегашната си ангажираност Калина пък се е научила да бъде самостоятелна и да работи в екип.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!