30 производители представиха над 50 биопродукта във фермерския пазар

Преглеждания: 20 #
06 Oct 2018

Повече производители и жители и гости на града присъстват на Второто издание на „Есенен фермерски пазар - Свищов”, предаде репортер на Актуално Свищов.
Официалното откриване се състоя преди минути на площад „Алеко” в присъствието на доц. д-р Иван Марчевски, ректор на СА „Д. А. Ценов”. Другите официални гости са Пепо Петров, изпълнителен директор на Фондация за околна среда и земеделие, Алебана Симеонова - Българска асоциация за биопроизводство и др.
Повече от 30 производители от региона и от Варна участват днес, съобщи доц. Марина Николова, ръководител на катедра „Аграрна икономика” и на магистърска програма „Агробизнес“ в СА „Д.А. Ценов”, организатор на фермерския пазар.
Присъстващите на фермерския пазар имат възможността да дегустират и закупят биопродукти и продукти от конвенционалното производство на малки земеделски стопанства. Представена е пъстра палитра от млечни и пчелни продукти (сирене, мляко, кашкавал, мед, прополис, пчелен прашец и др.), плодове (ябълки, круши, арония) и зеленчуци (картофи, лук, моркови, зеле), сурови ядки (орехи, лешник), домашно приготвени сладка, лютеница, ракия, подправки, биопродукти (био вино, биологични билки, ядки, тахани и халва, дюли, био оцет и др.) и др. За първи път са представени и разнообразни билкови мехлеми.Представените продукти са с по-богата гама – над 50 вида продукта, допълни доц. Николова.
За доброто настроение се погрижиха участниците в Танцовата формация „Творецът” с ръководител Явор Узунов.
Алекс БОГОМИЛОВ
Снимки: Невена САМОКОВЛИЕВА

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ентусиасти от ДТГ се включи в инициативата „Да изчистим България”/СНИМКИ/