16-годишен удави братовчед си в Дунав, защото не искал да плува

#
30 Aug 2018

16-ГОДИШЕН ОТ СВИЩОВ Е ОСТАВЕН В АРЕСТА С ПОСТОЯННА мярка за задържане и е обвинен в умишленото удавяне на братовчед си в река Дунав, съобщиха вчера от Апелативна прокуратура. Зловещата драма се разиграла на 21 август в  града, пише в днешния си брой вестник "Борба". Трима братовчеди на едни години решили да отидат да се къпят в реката. Единият обаче не искал, защото се страхувал от водата, не бил добър плувец и му било студено. Въпреки това другите двама роднини решили да си правят майтап. Единият обаче започнал да му натиска главата във водата, докато момчето спряло да мърда.

УЖАСЕНИ ОТ СТОРЕНОТО, ДВАМАТА НЕПЪЛНОЛЕТНИ РОДНИНИ СИ ПРИБРАЛИ ПО домовете си без да кажат и дума за това ,което се случило с А. Ф. Родителите на изчезналото дете обаче го обявили за издирване след като се обадили на тел. 112. Случаят бил поет от Гранична полиция в Свищов.

НЯКОЛКО ДНИ ПО-КЪСНО РИБАР СЕ НАТЪКНАЛ НА мъртвото тяло на младеж, което било изхвърлено на брега край Дунав и съобщил на полицията. Тогава близките установили, че трупът е на безследно изчезналия А. Ф. Другите двама братовчеди били привикани в полицията и тогава единият разказал за зловещата трагедия от фаталния 21 август. След задържането на двамата, 16-годишният извършител си признал какво е сторил. Според него в началото всичко започнало на майтап, но после братовчедът бил удавен.

ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА И СЛЕДОВАТЕЛ ОТ В. ТЪРНОВО не са повярвали на версията, че всичко е било случайност и са обвинили младежа в умишлено убийство чрез удавяне на 28 август. Ден по – късно Окръжният съд го е оставил за постоянно зад решетките. Непълнолетния извършител го грозят до пет години затвор, ако вината му бъде доказана в съда. Мотивите на прокуратурата за искането за постоянен арест са, че може да извърши друго престъпление или да избяга. Разследването по случая продължава, назначени са експертизи, разпитват се свидетели и семействата на трите момчета, които цяло лято са били заедно  …

 

пред Извикано

Писна ми да превръщат Свищов в призрачен град Мерките по унищожаването на комарите УЖАСНО ЗАКЪСНЯХА и се измериха с едно наистина смехотворно пръскане със самолет, модел "Битката при Вердюн"...

Официална страница на FACEBOOK