1000 кандидат-студенти се конкурираха за 441 места в редовно обучение

Преглеждания: 14 #
05 Sep 2018

Стопанска академия „Димитър А. Ценов” отново реализира на 100% субсидирания от държавата прием на студенти, съобщиха от пресцентъра на Висшето училище. Утвърденият от МОН прием за академичната 2018-2019 година в ОКС „бакалавър” е за 537 първокурсници в редовна и задочна форми. Близо 1000 кандидат-студенти се конкурираха за 441 места в редовно обучение по държавна поръчка и 96 в задочно. Първокурсникът, приет с най-висок бал в редовна форма – 29,95 (при максимален 30), е Миглена Божидарова, участвала в класирането със сертификат от Национално ученическо състезание и избрала специалност „Финанси”. При класирането за задочна форма най-висок бал – 29,90 постигна Лилия Костова, кандидатствала с оценка от държавен зрелостен изпит и записана за обучение по специалност „Счетоводство и контрол”. За платена форма на обучение, към настоящия момент, има записани 112 първокурсници.
Най-много новоприети студенти за учебната 2018-2019 г. има от областите Плевен, София-град, Велико Търново, Враца, София-област, Монтана и Русе. Сред мотивите да изберат свищовското висше училище, първокурсниците посочват високата оценка на работодателите за възпитаници на Стопанска академия и предпочитания при наемане на работа, отличната репутация на дипломиралите се, перспективните възможности за кариерна реализация, престижа на придобитото образование във висше икономическо училище с над 80-годишни традиции.
Преди началото на новата учебна година ще бъде проведено класиране за свободните места в платена форма. Желаещите могат да кандидатстват с оценка от успешно положен в СА „Д. А. Ценов” кандидатстудентски изпит, с оценка от държавен зрелостен изпит или с пренесена оценка от друго висше училище. Срокът за подаване на документи е до 8-и септември 2018 г. На същата дата (08.09.2018 г.) ще се проведе и последният от предварително обявените по график кандидатстудентски изпити в Стопанска академия. Желаещите да участват в класирането с конкурсен изпит могат да избират между дисциплините „Математика”, „Икономика”, „Икономическа география на България” или „Чужд език” (английски, немски или руски език). Класирането ще бъде обявено на 10.09.2018 г., а срокът за записване ще бъде до 15.09.2018 г.

Приемът на студенти в ОКС „бакалавър” за академичната 2018-2019 г. е по 15 перспективни и пазарноориентирани специалности – „Финанси”, „Застраховане и социално дело”, „Счетоводство и контрол”, „Стопански и финансов контрол”, „Бизнес статистика и анализи” (само в редовна форма), „Маркетинг”, „Управление на проекти”, „Бизнес информатика”, „Международни икономически отношения”, „Индустриален бизнес и предприемачество”, „Аграрна икономика”, „Икономика на търговията”, „Икономика на туризма”, „Стопанско управление”, „Публична администрация”.

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!