Младен Лисичев е кандидатът за кмет, който Българската социалистическа партия в Свищов издига за кмет на Местни избори 2023. Това съобщи за Актуално Свищов, София Вергилова, която бе определена преди две седмици от НС на БСП да оправи положението в местната структура след безвремието от последните години. Помага й Милка Томева, шеф на социалистите, когато местната организация бе първа политическа сила в общината.

Решението за Лисичев е на Националният съвет на БСП, когато бяха утвърдени кандидат кметовете на столетницата.

БСП Свищов влиза в предизборната битка с кандидатурата на Младен Лисичев – главен архитект на община Свищов в периода 1987г.- 1993г.

Младен Лисичев завършва висше образование по специалността „Архитектура” във ВИАС (днешен УАСГ) София, степен магистър. Защитава дипломна работа към катедра „Градоустройство”.

През 1984г постъпва на работа в Териториална проектантска организация гр. Плевен – група градоустройство и същевременно (на ½ щат по разпределение) като главен архитект на община Долна Митрополия.

По-важни проекти, работени през този период са – Общ устройствен план на гр. Плевен (в състава на софийски колектив), Застроителен план на западната част на гр. Белене, Производствена зона Запад на гр. Червен бряг, застроителни планове на над 15 села от тогавашния Плевенски окръг.

През 1987 г. е назначен за главен архитект на гр. Свищов и работи като такъв до края на 1993 г. През този период започва проектиране на новия градоустройствен план на града на Щастливеца и промяна на старата практика да се отчуждават цели квартали за строителство на блокове и административни сгради.

Известно време след освобождаването му работи като проектант на свободна практика, а през 1996 г. след конкурс е назначен за управител на „Строително предприятие” ООД. През 1997 г. става изпълнителен директор на „СМК – инвест” АД, което продължава до настоящия момент. Основни обекти, изпълнявани в периода – завършване на „Корпус Юг” на Стопанска академия, завършване на спортна зала Септември, основен ремонт на закусвалня „Велешана” (първото преустройство), ремонт на хотелска част и ресторант на управлението на АЕЦ Белене, подмяна на довеждащ водопровод на площадката на АЕЦ Белене и др. Сега се занимава основно с проектиране.

Женен, с две пълнолетни дъщери.

До дни БСП-Свищов предстои да обяви листата си за общински съветници, които ще се борят за 29-те места в местния парламент, уточни София Вергилова.