46-годишен осъждан мъж е задържан за неизпълнение на полицейско разпореждане в РУ Велико Търново. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР – Велико Търново.

На 13 април около 05:30ч. на ул. “Христо Ботев” служители от сектор “Пътна полиция” подали сигнал за спиране на лек автомобил „Фолксваген Голф“ с търговищка регистрация. Водачът обаче не се подчинил и продължил движението си в посока Южен пътен възел.

На кръстовището за кв. „Чолаковци“ друг полицейски екип опитал да спре превозното средство, но автомобилът продължил по трасето за Габрово. На главния път I-5, малко след разклона за Дебелец возилото е установено след претърпяна катастрофа. Водачът зарязал колата и избягал от местопроизшествието.

След кратко издирване, беглецът бил заловен в гориста местност.

При теста за употреба на алкохол, дрегерът отчел 1,04 промила. Извършителят е от Варна. Задържан е за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 270 от НК.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.