Криминалисти задържаха брат и сестра, извършили кражби на стоки за големи суми от търговски обекти в страната. Засечката станала във Велико Търново, предаде Здравка Маслянкова, кореспондент на БНР за региона.

Крадците са брат и сестра на 30 и на 19 години от Габрово, без криминални прояви до сега. Разследването срещу тях започнало след сигнал от голям търговки обект във Велико Търново, където двамата на няколко пъти са откраднали стоки за над 1800 лв.

Установено е, че братът и сестрата влизали в магазините по отделно. Единият подбирал по-обемиста стока, а другият – по-дребните. На място без видеонаблюдение в търговския обект те опаковали дребните артикули в кашона на голямата стока и на касата плащали само по-обемистата покупка. В последствие я връщали и получавали парите за нея, а по-дребните стоки продавали в интернет.

В хода на разследването е установено, че двамата са извършвали подобни кражби и в магазини в Пловдив, Плевен, Пазарджик и Стара Загора.

При извършените претърсвания у брата и сестрата са открити откраднати вещи за около осем хиляди лева. Двамата са задържани за срок до 24 часа. Започнато е досъдебно производство под наблюдението на прокуратурата. Проверява се дали двамата са действали и в други градове.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.