Арестуваха шофьор, стрелял при изпреварване по друга кола на пътя Русе-Бяла. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Русе. Инцидентът е станал вчера около 17 часа.

Сигналът е подаден в Първо РУ от 54-годишен мъж от Русе, който е съобщил, че по време на движение с управлявания от него автомобил „Пежо – Боксер“, при изпреварване водачът на друг автомобил „Пежо“ е извадил пистолет и е стрелял в стъклото на предната му лява врата, което се счупило.

Според разказа на потърпевшия, той последвал другия автомобил и при опит да го засече и спре, водачът му отново е стрелял и счупил стъклото на предната му дясна врата, а след това е избягал.

Сигналът е бил регистриран в полицията, като е образувано досъдебно производство с оглед данни за извършено престъпление по чл. 325, ал. 3, вр. с ал. 1 от НК и по чл. 216, ал. 1, пр. 2 от НК. Извършени са първоначалните процесуално-следствени действия и са предприети незабавни оперативно-издирвателни мероприятия.

Полицията е задържала мъж на 43 години от град Павликени. Работата по изясняването на случая продължава.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.