Арестуван е ловец, който е застрелял посред бял ден домашно куче в Стражица, пише Борба.

Случката се разиграла на 2 май в 8,40 часа. На тел.112 е подаден сигнал от служител на РУ-Стражица за простреляното четириного.

В злополучната сутрин бил произведен изстрел на ул.“Промишлена“ до Земеделска кооперация. Полицаят видял, че към него бяга ранено куче, което паднало и след секунди издъхнало.

На място е извършен оглед. При аутопсията на трупа на животното от ветеринарен лекар е установена огнестрелна рана от лявата страна в областта на ребрата.

При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е открит извършителят на престъплението. Това е Г.Ц.от Попово, който не е познат на органите на реда и доброволно е предал оръжието-ловна пушка „ТОЗ“-22 калибър, с което е убил кучето. Той е задържан за срок до 24 часа.

За случая е уведомена Районната прокуратура.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.