54-годишна жена е задържана за хулиганска проява и срещу нея е образувано бързо производство. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Русе. Тази нощ около 01:55 часа полицейски екип от Второ РУ при обход по бул. Тутракан в Русе, в района до №44, е установил паркиран неправилно товарен автомобил – марка „Даф“, с прикачено полуремарке с марка „Когел“ с чуждестранни регистрации.

При последвалите полицейски действия за извършване на проверка и документиране на установеното нарушение, първоначално водачът на товарния автомобил е отказал да предостави документите си на служителите. Впоследствие е станало ясно, че той е украински гражданин на 49 г., а заедно с него в автомобила има жена на 54 г., също украински гражданин.

Докато тече проверката жената е слязла от тира и е започнала внезапно да буйства и рита, като рязко е скочила в полицейската кола, съборила е камера, поставена на предното стъкло на служебния автомобил и е повредила друга апаратура, намираща се на таблото.

Тя е била задържана от полицаите и отведена в поделение на МВР. Случаят е документиран и е започнато бързо производство, с оглед на престъпление по чл. 325, ал.1 от НК, като работата по него продължава. 54-годишната жена е задържана за срок до 24 ч. със заповед по ЗМВР.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.