34-годишен мъж е задържан за престъпления, извършени в условия на домашно насилие. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Велико Търново.

На 15 август в 21:15ч. в РУ Горна Оряховица е получен сигнал от  жителка на село Кесарево, че дъщеря й, бременна в девети месец, е удряна и заплашвана с убийство от мъжа, с когото живее на семейни начала в същото стражишко село.

Извършителят, жертвата и малолетното им дете живеят на семейни начала от три години. Мъжът системно злоупотребявал с алкохол, и многократно е посягал физически на потърпевшата. На 15.08.2023г. възникнал скандал в дома им в с. Кесарево, извършителят обиждал и ударил бременната жена. Потърпевшата се уплашила и повикала баща си, също жител на селото, спрямо когото 34-годишният извършител отправил закана с убийство и посегнал да го удари.

Извършителят е задържан в РУ Горна Оряховица за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 5а и по чл. 144, ал. 3 от НК.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.