Полицията арестува 25-годишен, който извършил измами в социалната мрежа от чужд профил, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Велико Търново.

25-годишен от с. Попица, известен на полицията и осъждан е обвинен в измама. В хода на разследването са събрани достатъчно данни, че на 3 януари тази година, в условията на продължавано престъпление и с цел да набави за себе си имотна облага, чрез чужд фейсбук профил и кореспонденция в друго интернет приложение е заблудил две жени да преведат пари за оказване на съдействие на своя позната.

По този начин им е причинил имотна вреда в размер на около 1000 лв. След доклад на материалите в прокуратурата той е провлечен в качеството на обвиняем.

С постановление на прокуратурата е задържан за срок до 72 часа. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под наблюдението на прокуратурата.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.