23-годишен е арестуван за отправени заплахи на полицай, който го хванал да шофира дрогиран преди година. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Русе.

В РУ – Две могили е образувано досъдебно производство, заради отправени заплахи срещу полицейски служител.

Полицията е започнала разследване за престъпление по чл. 144, ал.2 от НК, след като на 25 март т.г. 23-годишен жител на гр. Две могили е отправил закани за саморазправа към полицейски служител, чрез приложението „Месинджър“.

Поводът бил това, че през месец май миналата година служителят е съставил акт на 23-годишния, след като е установил извършено от него нарушение по ЗДВП /управление на МПС с положителна проба за употреба на наркотици/, вследствие на което срещу него е образувано досъдебно производство, осъден е на „лишаване от свобода“ и е изтърпял наказанието ефективно.

23-годишният е задържан, телефонът му е предаден за нуждите на разследването.

Работата по случая продължава.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.