Окръжният съд в Силистра е определил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 61-годишната М. Д., която е привлечена като обвиняема за присвояването на над 350 000 лева бюджетни средства от община Дулово, в периода 2012-2018 година. Това съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна, пише Дир.бг.
Разследването започва преди четири години, след финансов одит на община Дулово. Тогава става ясно, че жената, в качеството си на старши специалист – касиер, в периода 2012 – 2018 г., е присвоила над 350 хиляди лева, които са ѝ били поверени да управлява, добавя БТА.
Проверка е установила, че при изготвянето на ведомости за заплати, обвиняемата е надписвала допълнително неполагащо се възнаграждение на себе си и на други служители, като по този начин е присвоявала средства от общинския бюджет.
М. Д. е била служител в общинската администрация от 1990 година до 2018 година, когато е била освободена. Тогава заминава за чужбина, до момента, в който е била задържана в Унгария и екстрадирана у нас.
Решението на съда подлежи на обжалване пред Апелативната инстанция във Варна.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.