Съдът постанови арест за обвиняем, заплашвал майка си с убийство и трошил полицейска сграда, пише вестник „Борба”.
По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, е наложена мярка за неотклонение задържане под стража на 41-годишен обвиняем за закана с убийство, унищожаване на чуждо имущество и хулиганство.
Г. Н. е привлечен като обвиняем за това, че на 14 юли в град Дебелец по телефона заплашил майка си с убийство. Агресивният мъж нахлул в жилището на възрастната жена и строшил огледало, две интериорни врати и две закачалки.
Освен това, след като бил задържан от полицейски служители, в периода от 22,00 часа на 14 юли до 2,00 часа на 15 юли той буйствал в сградата на РУ – Велико Търново. Арестантът обиждал, псувал и се заканвал на униформените. Дръзнал дори да окаже съпротива срещу полицейските служители, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред. По делото е установено, че деянието се отличава с изключителен цинизъм с оглед отправените обиди, псувни и закани. Г.Н. вилнял, като блъскал и ритал в помещението за задържане на лица.
Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност Г.Н. да се укрие и да извърши други престъпления, поради което Районен съд – Велико Търново, е уважил искането на прокуратурата, като е взел мярка за неотклонение задържане под стража.
Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Велико Търново.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.