За 72 часа задържаха 31-годишен, ограбил 13-годишно дете, съобщи БНТ.
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 31-годишен мъж за извършен грабеж над 13-годишно момче.
На 03.08.2022 г. около 12.30 часа в тролей в гр. София между спирка „Хотел Плиска“ и спирка „Народна библиотека“, обвиняемият А.К. отнел телефона на момчето, като силно го издърпал от ръката му.
Деянието е извършено при условията на опасен рецидив, тъй като обвиняемият е осъждан ефективно за идентични престъпления.
По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” за срок от 3 до 10 години.
Предвид криминалното минало на А.К. и възможността да извърши друго престъпление, прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.
Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.