Агенция Пътно инфраструктура ремонтира пътя от Томика метал до надлеза при Ореш, свързващ община Свищов с община Белене. В рамките на ремонтните дейности на улица 33-ти Свищовски полк се изграждат и две кръгови кръстовища. Това съобщи за Актуално Свищов кметът Генчев.

По този начин, чрез двете съоръжения, се осигурява вход и изход на индустриалния парк. Това е взаимствано от устройството на изградените индустриални зони в Турция. Единия вход и изход е в жилищен комплекс Младост – улицата към Студентски град, посочи градоначалникът. Улицата до преди две – три години сред шофьорите и живеещите в района бе популярна с названието – като улица Стоте дупки.
Втората зона на кръгово кръстовище е до Петрол. До входа на бившите казарми. Там ще бъде и вход за гражданите до свободната зона, където ще бъде крайречния парк на Свищов.

„Това се случва след моите разговори с Агенция Пътна инфраструктура, да бъдем включени в техния инвестиционен проект. И това стана благодарение факта, че община Свищов подаде намерението си, че ще изгражда индустриална зона и, че пътя трябва да бъде реконструиран, заздравен. Знаете, че нашите съграждани често се оплакват от тежкия трафик“, коментира кметът.

АПИ е готов с цял инвестиционен, технически проект за ремонт на пътя от Томика метал до моста, който свързва общините Свищов и Белене. Кръговите кръстовища няма да бъдат, финансирани по Плана за възстановяване и устойчивост за индустриалната зона. Държавата ще ги финансира. Двата инфраструктурни пътни обекта са част от индустриалната зона. Стойността на двата обекта е около шест милиона лева.

В понеделник, вторник следващата седмица след решението на ОбС – Свищов ще бъде изпратено решението за безвъзмедно дарение на проекта и цялата документация за двете пътни връзки. Това е по искане на АПИ, за бъдат включени в техния проект за ремонта на пътната отсечка, която е част от Републиканската пътна мрежа.