АПИ извършва текущи ремонти и обезопасява пътни участъци на територията на община Свищов. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

Текущите ремонти на пътната инфраструктура продължават на цялата територията на община Свищов. След като приключиха дейностите по асфалтиране на път III-302, между селата Морава и Драгомирово, към момента АПИ Велико Търново извършва текущ ремонт и полага асфалт на компрометираните участъци от път III-403, който обхваща разстоянието между селата: Горна Студена, Александрово и Алеково. Също така се извършват дейности свързани с осветляване на пътните знаци и кастрене на храстовата растителност край пътя. Предстои тези дейности да бъдат извършени и на път III-407, между селата Павел, Совата и Царевец. Успоредно с тях, с цел обезопасяване на пътната мрежа и осигуряване на безопасно движение на моторните превозни средства, ще се предприемат дейности за правилно отводняване на пътните настилки, като се почистят навсякъде регулите и окопите, край пътя, които са запълнени с наноси от кал.

През летния сезон трафикът е значително натоварен и качествената поддръжка на пътищата е от изключителна важност за предотвратяването на пътно-транспортни произшествия. Именно това е и основната мотивация на кмета на Свищов Генчо Генчев и ръководството на областното управление на АПИ, в лицето на инж. Венцислав Ангелов да търсят и намират начини за подобряване пътната инфраструктура и условията за транспорт на територията на цялата община, допълниха от пресцентъра.