Лявата платформа Левицата! формира Обществен съвет към коалицията по инициатива на Анжел Вагенщайн, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Изправи се, България. В състава на Съвета влиза широко представителство на академичните, научните и творческите среди.

  • Анжел Вагенщайн: „Днес се поставя началото на голямо събитие в България – обединение на левицата. Щастлив съм, че тук при нас се заражда ново начало на солидарност, на братство, себеуважение. Много съм щастлив да присъствам на зараждането на нова политическа формация, наречена ЛЕВИЦАТА!. Човек не може да бъде изключван от левицата. Може да бъде изключван от партия, но не и от левицата“.

Вагенщайн призова за братска обич и солидарност и като човек, изпитал насилието върху себе си неведнъж, изрази надежда, че тези времена са останали в миналия век.
Анжел Вагенщайн е живата история на съвременна България. За 100-годишната си възраст е осъждан на смърт преди ’44-а година, след ’44 е подлаган на политически репресии. За тези 100 години обаче той получи обич и признание, даде всичко, което можеше да даде на България, на българската и на международната общественост. Целият живот на Анжел Вагенщайн е борба за Свободата – не неговата, на всички. Свобода, за която е платил с всичко, с което е можел да плати.

Сред членовете на Обществения съвет е и свищовлийката Даниела Давидкова, научи Актуално Свищов.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.