По случай Международният ден на Земята – 22 април, героите от клуб “Ангелски сърца“ засадиха дръвчета в двора на Средно училище “Николай Катранов”. Това съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията.

Учениците засадиха 10 броя ели – подарък от Гората.бг, като учениците спазиха приложената инструкция – кога, къде и как да засадим и най-важното – как да се грижат за тях. Бяха засадена и туя и оформиха училищните алеи.

Учениците поставиха и в училищния коридор кошове за боклук от велпапе, предоставени от Packit.bg – бързоразвиваща се българска компания за производство на кашони, кутии, опаковки от велпапе и търговия с опаковъчни материали.

Разделното събиране на отпадъци е знак за добра хигиена, възпитание, култура и чувство за отговорност. Ако искаме да съхраним нашата планета, необходимо е всеки от нас да осъзнае своята малка, но значима роля в разрешаването на този глобален проблем. Ако искаме да живеем европейски, нужно е да променим манталитета си и да работим в тази насока. Толкова е лесно да направим малки стъпки и да постигнем големи резултати, коментира Борисова.

Предстои да бъдат поставени във фоайето на училището направени предварително цветни пана от капачки, изработени от героите от клуба в различни форми.