ЛЮБОВНА ИСТОРИЯ, ЗАПОЧНАЛА ПРЕЗ 1989 ГОДИНА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО И ПРИКЛЮЧИЛА БЕЗ РАЗВРЪЗКА, развълнува и увлече хиляди потребители на социалната мрежа Фейсбук. В групата „Търсим се – познати и приятели“ варненката Весна Милич публикува, че издирва своя възлюбен от младостта – Стефан от Свищов, с когото планирали да се оженят, но съдбата ги разделила. Жената провокира много хора от крайдунавския град да влязат в ролята на детективи и да тръгнат по следите на някогашния й годеник. С общи усилия установили, че той е семеен и има две деца. Весна споделя, че не иска да създава проблеми на бившия си възлюбен и че е успяла самата тя да подреди живота си, като се е омъжила щастливо, родила е три дъщери и сега упражнява най-хуманната професия. Иска да се свърже със Стефан само за да му обясни недоразуменията и лошото стечение на обстоятелствата, които са ги разделили.
Жената се запознала със Стефан по време на следването си за фелдшер в закрития вече Медицински институт във Велико Търново. Тогава била на 19, а той на 28 години.
„Караше бяла лада, имаше къдрава коса, беше висок. Държеше се много свястно с мен, заведе ме в Габрово на екскурзия. Нова година посрещнахме заедно в ресторант „Етъра“ във Велико Търново и после ме прибра до квартирата ми на улица „Чавдарче“… Аз съм от Варна, но майка ми ме извика да се върна тук, за да се прехвърля да уча за акушерка в града. Момчето ми беше предложило брак със златен руски пръстен с рубин“, разказва Весна.
Тя била приела предложението за женитба, а няколко дни по-късно, на изнасяне от жилището в старата столица, помолила съквартирантката си да предаде на Стефан домашния й телефонен номер. Прибрала се във Варна и зачакала обаждане от своя годеник. Времето минавало, но той така и не я потърсил.
„ВПОСЛЕДСТВИЕ РАЗБРАХ,ЧЕ ИЛОНА – ТАКА СЕ КАЗВАШЕ СЪКВАРТИРАНТКАТА МИ, Е ЗАВИДЯЛА и когато е дошъл до квартирата ни, го е излъгала, че съм се омъжила. От години търся Стефан просто да го видя и да му кажа за тази измама. Искам да му върна пръстена, който още пазя. Дано е добре, усещам, че си е жив и здрав, но искам да го намеря“, допълва Весна.
Галина ГЕОРГИЕВА

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.