„И да си осигурят необходимия брой депутати, за да мине правителството, след това ще сме свидетели на бакалски сметки и един отвратителен алъш-вериш с живота на българските граждани. Този пазарлък ще се случва преди всяко важно гласуване, преди всеки важен законопроект, преди всяка важна реформа.“
Това заяви лидерът на „Изправи се България” Мая Манолова в предаването „Офанзива“ по Nova News, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на партията. Според нея няма никаква политическа логика освен пазарна логика да привличаш депутати от друга парламентарна група и да го правиш по апартаменти и по лаборатории.
По повод антикризисната мярка от 25 ст. на всеки литър гориво Манолова разкритикува, че подкрепата е трябвало да бъде дадена на хората с ниски доходи, на уязвимите групи.
„25 ст. ще бъдат дадени от бюджета – това са 150 млн. лв. Тези 25 ст. няма да са за сметка на търговците на едро, а те ще са за сметка на бюджета. В същото време Лукойл Нефтохим реализира печалби на дневна база от 10 млн. лв. отгоре заради спекулативни надценки. На годишна база 3,5 млрд. лв. Това са горивата, които се харчат в държавата, защото руският петрол, с който работи Лукойл Нефтохим, не е мръднал със стотинка нагоре. Цялото повишение на бензина и на дизела у нас с левче е абсолютно спекулативно и го плаща българският народ.“ Това каза лидерът на Изправи се България за повишените цени на бензина и на дизела. Манолова призова парламента да сложи таван на цените на горивата с 1 лев надолу.
Мая Манолова обвини правителството в предателство заради вдигането на ветото над Северна Македония: „И в 11:50 извършиха предателство с българската позиция за Северна Македония, като вдигнаха ветото набързо в последния момент. Оказа се, че във френски целофан са ни завили и предложили едно предложение, което след това беше променено. Нито езика на омразата, нито кражбата на история ще бъдат санкционирани по време на преговорния процес. Това си е национално предателство.“

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.