Развръзката с осигуряване на регулиран достъп до спортните съоръжения в Корпус „Юг“ дойде след ултиматум от страна на Академията към ползвателите. Това съобщи за Актуално Свищов Венцислав Танев, помощник-ректор.

Още преди 20 дни бе проведена среща с представители на клубовете – Академик и Лато на коато бе решено осигуряване на достъп чрез бариера, припомни помощник-ректорът. По думите му катализатор за окончателното решение е станала публикацията на „Новините от града на Щастливеца – такива, каквито са!“. Висшето училище няма персонал в района на спортните терени и затова двата клуба, които инвестираха доста средства, трябваше да осигурят чипове за бариерата, уточни Танев.

Снощи двата клуба са били уведомени, че днес се ограничава достъпа до спортните съоръжения чрез заваряване на метални тръби на портала. Съоръжението ще остане докато не се договорят окончателно спортните дружества, сподели още помощник-ректорът.

Тази сутрин той е бил потърсен и уведомен от Академик и Лато, че осигуряват необходимите чипове за бариерата и предоставят и за нуждите на Висшето училище. Забавянето било заради родители, които изразили тревога как ще прибират децата си след тренировка.

Днес бариерата се монтира, заяви още Венцислав Танев (Бел. на ред. Към 13,30 часа все още съоръжението не бе поставено). Той съобщи, че ръководството на Академията ще поръча и камери, които ще бъдат монтирани следващата седмица и по този начин се осигурява и постоянно видеонаблюдение.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.