Стопанска академия „Димитър А. Ценов” сключи меморандуми за сътрудничество с три средни училища в Свищов – СУ „Димитър Благоев”, СУ „Николай Катранов” и СУ „Цветан Радославов”. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Висшето училище. Подписи под документите положиха ректорът проф. Марияна Божинова и директорите на училищата – Цветанка Кирова (СУ „Димитър Благоев”), Генади Иванов (СУ „Николай Катранов”) и Мариана Маркова (СУ „Цветан Радославов”). Договорите бяха подписани на церемония в Академията, на която присъстваха ректорът проф. Божинова, зам.-ректорът доц. Румен Ерусалимов, директорите на СУ „Димитър Благоев” и СУ „Николай Катранов”, зам.-директорът на СУ „Цветан Радославов” – Пенка Димчева.
Водени от разбирането, че за постигане на устойчиво икономическо и социално развитие е необходимо взаимодействие и партньорство между организациите и представителите на висшето и средното образование, домакините и гостите споделиха своята убеденост, че с подписване на меморандумите, Академията и трите свищовски средни училища не само ще продължат съществуващите традиции от миналото, но и ще ги надградят в бъдещето. Имащи желание да реализират съвместни действия, които да спомогнат за преодоляване на младежката безработица и недостига на квалифицирани кадри в ключови сектори, страните по договорите заявиха интерес към съвместно създаване на условия за непрекъснато подобряване качеството на предлаганото образование, отговарящо на нуждите на работодателите и ефективно планиране на образователните програми.
Според подписаните договори, Академията ще осъществява съвместна дейност с всяко от училищата в следните аспекти: съвместно участие в разработването и изпълнението на национални и международни проекти и програми; създаване на смесени образователни и научноизследователски колективи за осъществяване на съвместни разработки и публикации; съвместно организиране и участие в провежданите Национални ученически състезания, конкурси, дискусии и други образователни форуми.
Свищовското висше училище вече има подписани меморандуми за сътрудничество с двете професионални гимназии в града – ПДТГ „Д. Хадживасилев” и Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов”. С трите нови меморандума Академията официализира дългогодишното си сътрудничество с всички среди училища в гр. Свищов.

Снимки ТУК

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.