Честванията на 85 години на Академията преминават под патронажа на президента Румен Радев, съобщи пред Актуално Свищов Марияна Божинова, ректор на СА „Д. А. Ценов”. Президентът Румен Радев е приел поканата и е патрон на юбилейна международна научна конференция и тържественото събрание – концерт, които ще бъдат на 8 ноември. Тогава държавният глава ще удостои Стопанската академия с „Почетен знак на Президента”, за нейната завидна дълголетна годишнина.
Има над 200 заявки за доклади за научната конференция, уточни проф. Божинова. По думите й те са от България и чужбина, а самата конференция е замислена да се проведе присъствено. „Академията има готовност и за хибридно провеждане, и за изцяло онлайн провеждане, според обстановката с К-19”, уточни ректорът. При всички случаи, в най-лош сценарий, ще се проведе традиционното шествие от Ректората до гроба на Дарителя – Димитър Апостолов Ценов.
Цялата 2021 преминава под знака на годишнината – още в началото на годината е изработен календар от събития, планирани от катедрите. Този календар включва 85 събития, уточни проф. Божинова. На 24 септември по повод годишнината катедра „Бизнес информатика”, която отбелязва и 55 години от своето основаване ще се проведе онлайн кръгла маса. След това през октомври има две други събития, които ще продължат и след 8 ноември.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.