Катедра „Икономика и управление на туризма”, със съдействието на Кариерния център при Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, за поредна година организира Национално ученическо състезание по „Икономика на туризма”. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Висшето училище.
В тазгодишното предизвикателство взеха участие 25 ученика от 14 училища в страната. За призовите места, с есе на тема „Как виждам развитието на българския туризъм?”, се състезаваха ученици от 11 и 12 клас от градовете София, Варна, Пловдив, Русе, Перник, Велико Търново, Силистра, Търговище, Свищов, Гоце Делчев, Луковит, Попово и Якоруда.
Победителите в Национално ученическо състезание по „ИКОНОМИКА НА ТУРИЗМА” са:
Първо място: Антония Руменова Димитрова, Професионална гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров” – гр. Попово.
Награди на Ректора на Стопанска академия „Д. А. Ценов”:
Второ място: Алек Александров Ковачев, Софийска професионална гимназия по туризъм – гр. София;
Трето място: Димитър Георгиев Игнатов, Професионална държавна търговска гимназия „Д. Хадживасилев“ – гр. Свищов;
Веселин Романов Владимиров, Професионална гимназия по икономика – гр. Перник.
Специални награди:
Специална награда на катедра „Икономика и управление на туризма” – Сибелла Мирославова Тагарова, Професионална гимназия по туризъм „Проф д-р Асен Златаров” – гр. Варна
Специална награда на Магистърска програма „Икономика и мениджмънт на туризма” – Людмила Костадинова Фончева, Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев” – гр. Гоце Делчев
Всички участници получават сертификат за участие, даващ им право на избор на специалност и приоритет при кандидатстване в редовна форма на обучение в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – Свищов.
Катедра „Икономика и управление на туризма” благодари на всички участници и изразява своето удовлетворение от провелия се конкурс за ученическо есе, в който участниците показаха отлична подготовка, добри идеи и креативност. Организирането на ученически състезания е само част от съвместната работа на катедрата и средните училища при подготовката на настоящите ученици за бъдещото им професионално реализиране в областта на туризма.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.