За втора година Академията не отменя тържеството по случай 8-ми декември, но и тази година за втори път ще бъде в онлайн формат. Това съобщи за Актуално Свищов проф. д-р Марияна Божинова, ректор на свищовската Алма матер. Тогава ще бъдат отличени студенти и за отличен успех, и за активна студентска дейност, и за доброволчество. „От миналата година и такава награда даваме, защото имаме студенти, които дават всичко от себе си и са вдъхновени да помагат, особено на пристигащите тук еразъм-студенти, на кариерния център”, уточни ректорът. Тя уточни, че тази година отличието отива при един много специален студент. Той е уникален пример – това е Иван Йорданов, 4-ти курс Икономика на туризма. Той е отраснал в SOS-детски селища в Трявна. Абсолютно сам се е борил в живота, изключително себераздаващ се и помагал много, уточни проф. Божинова.
Планираните събития по повод 85-годишнината на Академията най-вероятно ще се проведат през месец май. „Твърдо сме решени да осъществим тези наши идеи и събития. Така е редно, защото изключително много важни гости бяха потвърдили присъствието си на нашето тържествено събрание-концерт. Тогава ще има и награждаване с почетни плакети на Академията на партньори и помощници на Стопанската академия от различните етажи на властта, от университети, компании с които поддържаме партньорство”, съобщи още ректорът.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.