След двугодишно сътрудничество, Стопанска академия „Димитър А. Ценов” и Българска телеграфна агенция ще продължат по-задълбочено своето партньорство. Това стана ясно на среща между ректора на Свищовското висше училище – проф. д-р Марияна Божинова и генералния директор на най-старата информационна агенция – Кирил Вълчев, които положиха подписи под безсрочното споразумение, съобщиха от Висшето училище. Съгласно новия договор, между двете институции ще бъдат организирани стажантски програми, обучения, срещи със специалисти от медийната практика и редица други инициативи.

Чрез своите специалисти и преподаватели, които са практикуващи и участващи в редица управленски, държавни и контролни институции, Академията може да произвежда качествени икономически новини, анализи и оценки, подчерта проф. Божинова и благодари за гласуваното доверие и високата оценка, които БТА показва с преподписването на договора за сътрудничество. Кирил Вълчев подчерта, че СА „Д. А. Ценов” е надежден партньор на БТА при предоставянето на икономическа информация и новини от сферата на висшето образование. Така Българската телеграфна агенция, която има свой пресклуб в Свищов, ще продължи да отразява различни аспекти от образователната и научната дейност на Академията, но и ще предоставя възможност за стажантски програми на свищовските студенти.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.