В рамките на две тържествени церемонии в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” се дипломираха абсолвентите, придобили ОКС „магистър” след защита на дипломна работа през м. юли 2023 г. по над 40 магистърски програми. Това съобщиха за Актуално Свищово от пресценътра на Висшето училище. Облечени в академични тоги и барети, дипломантите към факултет „Стопанска отчетност” и факултет „Производствен и търговски бизнес” посрещнаха в аулата на родната Алма Матер ректора – проф. д-р Марияна Божинова и придружаващите я декани на факултетите – проф. д-р Атанас Атанасов (СО) и доц. д-р Светослав Илийчовски (ПТБ). Магистрите от факултет „Финанси” и факултет „Мениджмънт и маркетинг” посрещнаха в аулата зам.-ректора по „Учебна дейност и акредитация” – доц. д-р Искра Пантелеева и придружаващите я декани – проф. д-р Андрей Захариев (Ф) и проф. д-р Красимир Шишманов (Вр.ИД – ММ). Сред гостите на тържествените церемонии бяха зам.-ректори, ръководители на водещи катедри и на магистърски програми, преподаватели, докторанти, родители и приятели на дипломантите.

В приветствието си към абсолвентите-магистри ректорът ги увери, че дипломата, която получават им открива неограничени възможности за успешна кариера в сферата на икономиката, администрацията и управлението на всички нива в страната и чужбина. Проф. Божинова припомни, че дистанционното обучение, при което Свищовската академия е пионер и дългогодишен лидер, стартира през 1999 г. именно в ОКС „магистър”. Ректорът пожела на новите свищовски магистри здраве, вдъхновение и успешна кариерна реализация като високостойностни специалисти в икономиката на страната ни. Във втората церемония, приветствие към дипломантите, от името на ректора, поднесе зам.-ректорът доц. Пантелеева. „Скъпи дипломанти, днес Вие получавате своята диплома и ще се присъедините към огромното семейство на възпитаниците на Стопанска академия „Д. А. Ценов”. С гордост може да стартирате и развивате кариера, и да дадете своята лепта за развитието на икономиката и публичната администрация за просперитета на страната ни”, каза доц. Пантелеева. Тя пожела здраве и „на добър път” на дипломантите.

В чест на абсолвентите-магистри от Випуск ’2023 прозвуча студентският химн Gaudeamus igitur. С пожелания да бъдат целеустремени, да следват мечтите си и да носят в сърцата си Стопанска академия „Д. А. Ценов”, дипломите на магистрите от Випуск ’2023 връчиха деканите на съответните факултети.

Традиционно, тържествената церемония по дипломирането на магистрите завърши с ритуала по хвърляне на академичните барети пред сградата на Ректората. Емоционалните моменти абсолвентите запечатаха в множество снимки пред Свищовското висше училище и пред паметника на Дарителя. И двете церемонии бяха излъчвани на живо във фейсбук-страницата на Стопанска академия „Д. А. Ценов”.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.