Стопанска академия „Д. А. Ценов” бе домакин на симпозиум „Древното наследство”, който постави началото на XVII фестивал на античното наследство „Орел на Дунава”, съобщиха от Висшето училище. Най-старият фестивал на Балканите, посветен на античното наследство, се организира от Община Свищов, Историческия музей и Съвет по туризъм – Свищов.
Научния форум в Академията откри проф. д-р Стоян Проданов – почетен председател на Съвета по туризъм и ръководител катедра „Финанси и кредит” при Висшето училище. Приветствие към участниците поднесе проф. д-р Марияна Божинова – ректор на Академията и ръководител катедра „Икономика на туризма”.
С доклад на тема „Нове – Балкански врати” интересни факти и находки представи проф. Пьотр Дичек от Изследователския център за античността на Югоизточна Европа към Варшавския университет. Проф. Дичек е лауреат на наградата „Златен орел” от тазгодишното издание на фестивала „Орел на Дунава”. В симпозиума участваха историци, археолози, представители на група за възстановки от Италия, гости на фестивала от Сърбия и България.
Очаквайте още подробности.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.