Академик започва пролетния дял на първенството в Северозападна Трета лига с шестима привлечени нови футболисти. Това съобщи за Актуално Свищов Емил Перушанов, председател на УС на клуба.

Новините от града на Щастливеца – такива, каквито са вече представиха първите двама – Андрей Цой и Даниел Гичев.

Четата на Георги Онов попълва Благовест Величков, който идва от Хебър (Пазарджик). Той е крайно мотивиран да създаде главоболие за противника с острите си и динамични включвания по фланговете. Юноша на пловдивския Ботев, новото попълнение на „студентите“ има записани 19 срещи сред професионалистите, както и два мача за юношеския национален отбор на България.

Денис Франс е продукт на немската школа и се отличава с изключителна трудоспособност и дисциплина. Новото попълнение преминава в редиците на „студентите“ от отбора на Дреновец, като във визитката си има отбори от 3 континента. Той е краен защитник и ще подпомогне защитния вал на Академик.

Мартин Ширтев е възпитаник на габровската футболна школа, 20-годишен, познато име в нашата футболна група, където е играл за Павликени и Боруна (Царева ливада). Именно в Боруна Ширтев прави отлични мачове през есенния полусезон и попада в радара на треньорския състав за пролетния дял, като с неговото привличане Академик ще предложи по-разнообразна и нестандартна игра в нападение.

Последното попълнение е Димитър Костадинов, който е възпитаник на свищовския Академик и беше част от състава през миналия сезон. След странстване в отбора на Локомотив (ГО) през есента, през пролетния дял Костадинов ще защитава цветовете на родния клуб.

Академик играе първия си мач на 24 февруари в Свищов и играе с лидера в групата Локо Горна.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.