Малшанс споходи „студентите“, които изпуснаха победата в мач от XVII кръг на Северозападната Трета лига срещу домакините от втория отбор на Етър, като двата отбора поделиха точките, завършвайки 1:1.
Повече поводи за радост могат да имат домакините, които успяха да измъкнат точката в последните десет минути на двубоя, като нищо не предвещаваше този развой на събитията.

На изкуственото игрище „Трифон Иванов“ в старопрестолния град нашите момчета контролираха събитията през целия мач. Още с първия съдийски сигнал, футболистите на Академик упражниха натиск в полето на домакините и сътвориха няколко добри и комбинативни атаки. Така се стигна до 10-та минута, когато след преса над домакините при изнасянето на топката, Петър Д. Петров успя да я открадне, финтира защитник по левия фланг и чукна леко топката към Мартин Колев в зоната на дузпата. Последният не сгреши и насочи точно кълбото в долния ъгъл на вратаря за 0:1. До края на частта футболистите на Академик продължиха да контролират събитията на терена, на до втори гол така и не се стигна.
Домакините от Етър излязоха с надежда да променят развоя на събитията през втората част, но играчите на Академик не изпуснаха инициативата в тези начални минути и не дадоха възможност на етърци да създадат опасност пред вратата на Виктор Владимиров. За жалост „студентите“ не успяха да материализират превъзходството си в тези минути и пропуснаха няколко добри възможности да сложат точка в двубоя.
От това се възползва опитния състезятел на Етър, Иван Петков, който бе оставен напълно не покрит при едно центриране в 81-та минута и от малкия пеналт с глава направи резултата 1:1.
В заключителните минути играчите на Академик се опитаха да спечелят мача, като вдигнаха темпото. Но след малшанс и пропуски на Георги Йорданов и Кристиян Иванов, резултата се запази до края и двата отбора се оттеглиха при резултат 1:1.
В следващото домакинство на Академик след седмица, отборът ще посрещне пореден претендент за спечеване на групата, отбора на Бдин (Видин).

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.