Със злощастна загуба с 2:1 завърши гостуването на Академик на местния Локомотив в Дряново, в последния мач за сезон 2022/23, пише сайтът Аkademik.bg.
Момчетата на Радостин Александров излязоха на отлично подготвения терен като фаворит, срещу вече изпадналия отбор на Локомотив. Мачът започна добре за нашите момчета, които още в 10-та минута успяха да открият резултата след добра комбинация по десния фланг и прецизен завършващ удар на голмайстора на отбора за сезона Кристиян Иванов. Това бе десетото попадение на тарана, след като се присъедини към отбора през пролетния дял на шампионата.

След гола „студентите“ намалиха темпото и предадоха инициативата на домакините, които до края на полувремето на три пъти нацелиха гредите – веднъж напречната и два пъти левия страничен стълб на вратата, пазена в този мач от Мартин Колев.
Неприятен инцидент се случи в 25-та минута, когато при едно въздушно единоборство Станислав Иванов получи неприятна аркада на главата и се наложи неговата принудителна смяна. Бранителят на студентите пое към местната болница, където се наложи раната да бъде зашита. На неговото място се появи възпитаникът от ДЮШ Георги Димитров.

През втората част домакините използваха умело играта при контраатаки и въпреки по-продължителното владение на топката от страна на студентите, играчите на Локомотив успяха да обърнат резултата напълно с два гола в 50-та и 65-та минута. Между двете попадения, младият страж на „студентите“ Мартин Колев показа завиден рефлекс отразявайки два опасни удара на противника от близка дистанция.
До края на срещата, свищовлии се опитаха да променят резултата, но малшанс преди гола споходи играчите.

Въпреки развоя на срещата, треньорът Радостин Александров гласува доверие на половин дузина възпитаници на школата, като освен стражът Мартин Колев и Димитър Николов, които бяха в титулярния състав, в игра се появиха Георги Димитров, Виктор Янков, Йордан Хаджимитев и Божидар Бошнаков.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.