С най-много жълти картони през първия дял на пърнеството са декорирани футболистите на „Партизан“ (Червен бряг) – 46, „Академик“ (Свищов) – 44, и „Ботев 2“ (Враца) – 40. Много близо до тях са „Боруна“ (Царева ливада) – 39, и ОФК „Павликени“ – 38, пише вестник „Борба“.
С най-малко жълти картони зимуват ФК „Дреновец“ – 20, „Вихър“ (Славяново) и ФК „Севлиево“ по 24 и „Бдин 1923“ (Видин) – 26.
По отношение на червените картони „лидери“ са: „Левски 2007“ (Левски) и „Ювентус 95“ (Малчика) с по петима отстранени играчи. Четири червени картона са видели футболистите от втория отбор на „Етър ВТ“.
„Академик“ (Свищов), „Бдин 1923“, „Ботев 2“ (Враца), „Локомотив“ (Мездра) и „Янтра“ (П. Тръмбеш) са отборите, които не са оставали с човек по-малко на терена.
Във Велико Търново се проведе традиционната среща на ръководството на Зоналния съвет на Българския футболен съюз във Велико Търново с представители на клубовете от Северозападна трета лига преди подновяването на първенството, пише вестник „Борба“. В работния форум участваха президентът на АФЛ и член на Изпълкома на БФС Румен Вълков, шефът на Зоната – Бончо Генчев, секретарят – Игор Бакьов, и председателите на комисии – Петко Павлов и Светослав Стефанов.
Румен Вълков информира клубовете, че до 15 февруари ще получат по 3400 евро от фонд „Солидарност“, а през лятото и мачови топки, с каквито ще се играят срещите и във Втора лига. Обсъдени бяха и различните инициативи на БФС в подкрепа на аматьорския футбол. Предвижда се категоризация на клубовете, изготвя се и споразумение с Националното сдружение на общините в България за увеличаване на средствата за футболната инфраструктура и финансирането на клубовете.
Игор Бакьов запозна ръководителите с промяната, свързана с броя на футболистите, записани в протокола на футболните срещи, според която клубовете вече ще могат да разчитат на 9 резервни състезатели, вместо на досегашните 7. Правилото за 5 игрови смени в 3 прекъсвания по време на двубоите се запазва. Предвижда се сезонът да стартира на 25 февруари, като заради изборите кръгът, насрочен за 1-2 април, е изтеглен за 31 март.
По време на събитието бяха обсъдени въпроси, свързани с охраната на футболните срещи, броя изпадащи отбори – един за Северозападната трета лига, и критериите за увеличаване състава на групата.
Председателят на Дисциплинарната комисия – Петко Павлов, информира шефовете на клубовете за броя наказателни картони през есента и посочи имената на наказаните футболисти, които ще пропуснат старта на футболната пролет.
„529 жълти и 26 червени картона са показани през есенния полусезон в първенството на Северозападната трета лига. В сравнение със същия период на миналата година предупрежденията са със седем по-малко, а отстраняванията с пет повече. Проведените футболни срещи обаче са по-малко, тъй като в състава на групата сега са 16 отбора, а миналата есен бяха 17“, коментира Петко Павлов.
Най-тежки глоби са наложени досега на ОФК „Левски 2007“ – 500 лева, „Бдин 1923“, ФК „Севлиево“ и „Боруна“ – по 250 лева.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.