Детската школа на Академик ще си партнира с английското футболно училище Брукхаус, съобщи за Актуално Свищов Емил Перушанов, президент на клуба.
В периода 3 – 5 април членовете на УС на ОФК Академик Христо Цветанов и Емил Перушанов, посетиха Обединеното Кралство по покана на елитното футболно училище Брукхаус.
В първия ден от посещението двамата се запознаха в основи с работата и модела на управление на водещата футболна академия, като присъстваха и на международен турнир за юноши до 18 години, заедно с множество скаути, агенти и мениджъри от Европа, Африка и Америка.
Брукхаус е частна футболна академия, с пансион и ин-хаус образователна програма, като нейни възпитаници са множество играчи в премиершип и други елитни първенства и ще представлява Обединеното Кралство на световното ученическо първенство.
В този първи ден на посещението, групата бе лично приета от собственика на академията и бяха обсъдени възможности за партньорство и посещение на свищовски футболисти и треньори, които да се запознаят отблизо с методиката на работа. Бе отправена и покана за участие на наша гарнитура на следващото издание на международния турнир.
Следобеда бе организиран семинар за над 100 човека гости, като темата разисквана от професионален панел бе относно навлизащите технологии във футбола и предизвикателствата при налагането и използването им. Семинарът бе воден от известен спортен журналист, който даваше думата на легенди в спорта, бивши треньори на Лестър Сити, Нотингам Форест и други, както и на представители на фирми, разработващи новите технологии.
Вечерта завърши с коктейл, на който бяха завързани множество контакти и запознанства с представители на други отбори, скаути и агенти, с които бе договорено бъдещо партньорство.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.