Футболистите на Академик, родени 2011-12 ще проведат лагер във водещата футболна академия във Великобритания Брук Хаус в периода 22 – 28 октомври 2023 година. Това съобщи за Актуално Свищов Емил Перушанов, председател на Управителния съвет на ОФК Академик.

Контактите между клуба и именитата футболна академия на Обединеното кралство Брук Хаус са отлични и продължават да се задълбочават, като в следващите седмици представител на академията ще посети клуба, уточни Перушанов.

Голямата новина дойде именно от Брук Хаус. Домакините са потвърдили плановете да приемат свищовските деца родени 2011-12 в края на октомври, да се запознаят отблизо с работата в академията и условията за развитие на таланти.

В рамките на седмица нашите футболисти ще се докоснат до най-съвременните методи за тренировка, възстановяване и настаняване, като вече са и уговорени две контроли с Манчестър Юнайтед и Нотингам Форест. Те са факт благодарение на контактите на треньора на основния отбор на “студентите”.

Домакините от Брук Хаус са се ангажирали, да подсигурят комфортен и разнообразен престой за нашите млади надежди, като са предвидили множество изненади.

Актуално Свищов припомня, че Академик и водещата футболна академия на Острова сключиха меморандум за сътрудничество в началото на годината. Млади надежди от Свищов вече участваха в камп, организиран от Брук Хаус в търсене на таланти, където свищовски футболист спечели стипендия.

Ръководството на клуба от началото на 2020 година заложи за развитието на Детско-юношеската школа на Академик. Още през август Емил Перушанов съобщи за планове млади футболисти от града на Щастливеца да трупат опит на Острова. Единствено условията покрай ситуацията с К-19 забавиха плановете.

В следващите дни очаквайте подробности по темата.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.