След изключително тежкия минал сезон в Северозападната Трета лига, Академик (Свищов) влезе в настоящата кампания бодро и с оптимизъм. Увереността се дължеше на факта, че основите за положително развитие на отбора са положени и най-трудното вече е преодоляно. „Студентите“ завършиха есенния полусезон на десето място. Бившият вече старши треньор Росен Илков, коментира пред Sportal.bg представянето на свищовския тим.
„Стартирахме добре за изненада на специалистите и самите нас. Не очаквах да постигнем толкова добри резултати. Силната ни игра не ме изненада, защото от доста време градим стил. Лятната ни подготовка не беше, тази, която исках. Причината – отсъстваха футболисти, а другите бяха претоварени.  Всичко вървеше както трябва до момента, в който ни връхлетяха контузии. Напуснаха ни и основни футболисти. Изведнъж от състава излязоха шест състезатели. Това беше сериозен удар за отбор като нашия с къса резервна скамейка. Твърденията, че здравословните проблеми са в резултат на тренировъчния процес не отговарят на истината. Противодействието срещу отбора ни беше грубата игра на противниците и това доведе до тежките травми. Самият факт, че за цели четири месеца, не се възстанови нито един от контузените играчи е достатъчно показателен. Предвид скромния финансов бюджет и факта, че имахме на разположение само млади момчета, доведе до логичен негативен развой за нас в първенството. Многобройните пропуски пред гола не ни позволиха да спечелим мачове срещу съперници, който видимо ни отстъпват спортно-технически. Въпреки тези негативи има доста положителни неща. Основното е, израстването на момчетата като състезатели. Надявам се да продължават по същия начин“.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.