Отборът на Академик стартира подготовката си на 28 юни, съобщиха от клуба.
Наравно с всички играчи от представителния отбор ще започнат 6-ма юноши от школата на „студентите“. Всички те дебютираха през изминалия сезон за първия отбор.

Божидар Матеев (роден през 2005г.) е централен нападател. Той записа няколко мача за представителния отбор, като отбеляза и гол в Трета лига, а също така записа и асистенция.
В момента се лекува от трайна контузия, но се очаква да се присъедини към представителния отбор още в ранния етап на своето възстановяване

Георги Димитров (роден през 2005г.) е централен защитник, който записа силни минути в последните мачове на отбора за сезон 2022/2023
Бранителят замени капитана Иван Ганев в двубоя с Левски 2007 при победата на Академик с 4:1 и остави отлични впечатления с изявите си пред родна публика.

Йордан Хаджимитев (роден през 2006г.) играе като защитник и халф – той си заслужи 50% стипендия от елитната английска футболна академия Brooke House College Football Academy. Един от основните играчи за младша и старша възраст през изминалия сезон. Хаджимитев записа дебют в Трета лига в срещата на Академик срещу Левски 2007.

Виктор Янков (роден през 2006г.) играе на няколко позиции, като в младша и старша възраст през изминалия сезон бе с основен принос за добрите изяви и на двата отбора. Янков изигра няколко срещи за представителния отбор през изминалия сезон и дебютира при победата на Академик над Дреновец с 2:0 у дома.

Ангел Ангелов (роден през 2006г.) лекуваше травма през пролетта, но заслужи повиквателна в представителния отбор с добрите си изяви при юноши-младша и старша възраст. Крилото отбеляза страхотни голове за отборите в школата и заслужи своето място при големите по време на подготовката.

Божидар Бошнаков (роден през 2006г.) дебютира в Трета лига в последния кръг срещу Локомотив (Дряново). Сърцатият халф може да играе на няколко позиции и притежава страхотни атлетични качества. Играта му се отличава с огромното себераздаване и стабилните изяви в защита.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.