Години след последния официален мач на „Академик“ срещу изявена футболна школа, възпитаниците от формация Футбол 9 на треньора Красимир Капитанов мат възможността да премерят сили с връстниците си от „Ювентус“ (Торино). Това ще се случи на елитния международен турнир “ Elite Neon Cup 2022″, който ще се проведе в сръбската столица Белград от 28 до 30 октомври,  съобщи за Актуално Свищов Емил Перушанов, председател на УС на ОФК Академик.
Жребият отреди на „Академик“ място в група D, където нашите футболисти ще се изправят срещу „Ювентус“, сръбските „Зарково“ и „Воздовац“, гръцкия „Тъндърс“ и румънския „Лугож“.
Интересния сблъсък с италианския гранд ще се проведе на 28 октомври, петък, в 18:20 местно време (19:20 българско) на модерно футболно игрище на изкуствено осветление и ще бъде записан за спомен на участниците.
В турнира от втора категория на FIFA, участие ще вземат 24 отбора в категория U12, разделени в 4 групи от по 6 отбора. Първите два от всяка група ще продължат на четвъртфинали, а останалите отбори за разпределение на местата до 24-то.
„Изключително сме развълнувани, че футболисти от нашата школа ще могат да премерят сили с връстниците си от „Ювентус“ на този силен международен турнир. Сигурен съм, че треньорът Красимир Капитанов е подготвил своите играчи добре и ще можем да излезем с високо вдигната глава от предстоящия сблъсък. Мачът е отлична възможност за „сверяване на часовника“ спрямо футболът, проповядван от световните грандове, както и незабравим спомен за всички футболисти, който ще им остане в съзнанието завинаги. Гарнитурата, предвождана от Краси Капитанов е една от силните в нашата школа и всички ние ще стискаме палци за едно достойно представяне“, коментира президентът на клуба, Емил Перушанов. „Надяваме се такива турнири и участието на различните гарнитури на „Академик“ в тях, да станат ежегодни, каквато е една от целите пред футболната ни школа“, допълни още той.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.