Ръководството на Общински футболен клуб Академик връчи на кмета Генчо Генчев медал от спечеленото второ място в Северозападната Трета лига, като по този начин сподели успеха си с него. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

Второто място в първенството „студентите“ си гарантираха след класическа победа с 3:0 над гостуващия Ботев (Враца) II, на 26 май в Свищов, а купата и медалите на футболистите бяха връчени лично от председателя на Зоналния съвет на БФС – Бончо Генчев.

Днес, представители на УС на клуба, начело с председателя Емил Перушанов посетиха кмета на Свищов и като израз на благодарност за подкрепата към общинския футболен клуб, му подариха един от спечелените медали в първенството. В своето обръщение те споделиха, че като израз на отношението на кмета и подкрепата му към клуба, изказват своята благодарност и се надяват през следващите години да продължат да надграждат и отборът на „Академик“ да стигне до професионално ниво.

От свое име градоначалникът благодари за вниманието и поздрави Управителния съвет за изключително доброто взаимодействие и работа през сезона. Той подчерта, че особено през тази година те са доказали, с непоколебимите си усилия, че в Свищов вече може да се говори за хубав футбол, на професионално ниво, а това го доказват и редицата футболни срещи както във Велико Търново, така и на местен терен. „Публиката отново се завръща на трибуните, което е хубаво. Започна наистина да се усеща атмосферата на футбола и се надявам, че това ще продължи благодарение на добрата работа и усилията на ръководството на клуба, в лицето на президента и на всички онези съмишленици, които са извън клуба, но всячески помагат Свищов отново да върне своята слава.“, каза Генчо Генчев. Той добави, че в негово лице, като кмет на Общината и в лицето на общинските съветници, ръководството на общинския футболен клуб винаги ще среща подкрепа в името на продължаване доброто взаимодействие и работа. „Това, което зависи от нас във финансов аспект, ще бъде осигурено, за да обезпечаваме добрия тренировъчен процес както на основния титулярен клуб, така и на детско-юношеската школа. Доказателство за това са и всички онези придобивки, които осигуряваме и ще продължим да осигуряваме, като най-големият подарък ще е да успеем до края на годината да осигурим средствата за основен ремонт на стадион Академик и наистина да бъде завършено цялото съоръжение“, заяви още кметът на Свищов и пожела успех на свищовските футболисти.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.