По повод празника на възрастните хора – 1-ви октомври, треньорът на основния отбор с част от играчите поднесоха подаръци на живущите в Дома за възрастни хора „Мария Луиза“, съобщиха от клуба.

Един от капитаните на отбора – Виктор Владимиров подари икона, а Калоян Митев връчи покана на всички възрастни хора от дома, да посетят следващото домакинство на Академик – другата събота, 7-ми октомври от 16:00ч., на мача с Дреновец.

Превозването на хората от дома до стадион „Академик“ и обратно, ще се извърши със съдействието на Автобусни превози Феникс 2 .

Хората от ДСХ „Мария Луиза“ са приятели на Академик от миналия сезон, когато отборът гостува и се включи в разчистването и освежаването на дворното пространство на дома, а треньора и част от играчите поиграха забавни игри с жителите на дома.

Организацията на цялото събитие днес е с изключителната подкрепа на Aнтония Недкова и Анелия Ангелова.

Актуално Свищов припомня:
Това е поредна социална инициатива на “студентите” в полза на общността. През юли треньор и футболисти раздаваха бутилирана вода на жителите на бедстващото от безводие село Александрово. Преди дни най-малките от ДЮШ на Академик почистиха стадиона и терените, които се ползват за тренировки не само от формации на клуба.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.