След 20 години настоящата управа на ОФК Академик предприема реновиране на настилките на Градския стадион и на Корпус Юг, съобщи за Актуално Свищов Емил Перушанов, председател на Управителния съвет на клуба.

След спечелването на проекта за реконструкция на сградата на Градския стадион и предстоящото откриване на новите съблекални на игрище Академика Спорт общинския футболен клуб започна и рехабилитация на двата тревни терена.
Благодарение на кмета на Свищов Генчо Генчев и със съдействието на членове на УС, тежка техника влиза на двете игрища за да извърши, аериране (Бел. ред. Аериране е mроцес, при който машина с шипове вкарва въздух до корените), опесъчаване и топ дресинг. Рехабилитацията ще отнеме няколко дена като необходимия 70 тона пясък ще бъде доставен още в петък. Със специализирана техника ще се извърши аериране на дълбочина 25 см, след това ще се подравни и опесачи, като финалния етап е топ друсинг или фризиране на тревното покритие. В резултат на тези дейности, ще се нивелират терените и ще се „помогне“ на чимовете да пуснат стабилни корени и израсте гъста и зелена тревна настилка, отговаряща на най-високите стандарти за провеждане на футболни срещи.

Това е първата инвестиция във възстановяване на тревните терени от над двадесет години и е крайно необходима за запазване и облагородяване на тревната настилка за да може да бъде ползвана поне още толкова с полагането на ежедневни грижи по поливане и подстригване.
„През последните години не спираме да инвестираме в нашата база за да превърнем футболния клуб и град Свищов в притегателен център за развитието на футболисти не само от града, но и от региона. Капиталовите инвестиции в модерна, функционална и красива база са важна част от стратегията на клуба в тази посока, като всички работим усилено за създаването на клуб и академия с модерна визия и предлагане на отлични условия за провеждане на учебно-тренировъчния процес“, коментира още Перушанов.

Снимките са илюстративни и показват процеса, който предстои през следващите дни:

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.