В слънчевия Ден на народните будители се проведе срещата за купата на Аматьорската Футболна лига между отборите на „Академик“ и „Павликени“. На градския стадион в Свищов домакините се бяха подготвили сериозно за мача, а от своя страна гостите дойдоха без нагласата за битка. Това си пролича в самото начало на срещата, когато Академик бързо дръпна в резултата, а до края на полувремето вече водеше със 7:0.
Това накара треньорът Росен Илков да пусне в игра всички резерви от юношеските гарнитури на клуба през втората част. След като и двата отбора внимаваха за контузии и да съхранят сили за предстоящите сблъсъци от поредния кръг на Трета Лига в събота, мачът се доигра. Само два нови гола бяха отбелязани през второто полувреме, за крайното 9:0.
В следващия кръг от турнира за купата на АФЛ, „студентите“ ще срещнат отбора на „Локомотив“ (ГО). Преди това в събота предстои гостуване на комшиите от Левски.
Голмайстори: Иван Ганев, Александър Стоянов, Божидар Матеев, Петър Петров, Димитър Костадинов – 2 , автогол, Карлос Сотиров и Виктор Пенев.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.