Категорична победа записа отборът на Академик при гостуването си на Розова долина (Казанлък) днес.

„Розите“ са пети в Югоизточната Трета лига, където сезона започва след седмица и мачът бе генерална репетиция за тях.
Първото полувреме приключи при резултат 1:1, а през втората част, след тотална доминация на „студентите“, се оформи и крайния резултат – 1:4 за Академик.

Въпреки ранния начален час на срещата – 12 на обед и дългия път през Стара планина, футболистите успяха да се концентрират и да покажат един много качествен футбол, като надиграха своите противници по всички показатели.

  • Интересен и рядко срещан момент се разигра в 10-та минута на мача. Съдията посочи 11-метров наказателен удар за домакините, но потърпевшият футболист вдигна ръка и призна, че не е имало нарушение. Така в духа на феърплея дузпата беше отменена.

Днес за Академик се разписаха: Петър Петров, Петър Д. Петров, Димитър Николов и Ерик Костов.
След срещата Роман Тафраджиев определи мача, като полезна контрола. Допълни, че е дал шанс на всички футболисти да играят. Треньорът изрази задоволство от играта на „студентите“ и изрази задоволство, че са изпълнили поставените им задачи.

През последните пет седмици футболистите на Академик работят много усилено, често с двуразови тренировки. Треньорът обръща внимание на всички елементи и старателно подготвя тренировките и отбора за мачовете. Затова и не е изненада, че на този етап от подготовката отборът изглежда много по-добре от своите противници.
Но все пак това са контроли и треньорите ги използват и за експерименти, така че нека да останем здраво стъпили на земята и да продължаваме да си работим и подреждаме „къщичката“.
Така или иначе облика и резултатите на Академик са налице и феновете могат да очакват тепърва красиви игри и още по-убедителни победи.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.