В ОФК Академик продължават функционалните тестове на децата в Школата, съобщиха от клуба. Това е поредна стъпка в осигуряването на по-добро, по-професионално и по-безопазно развитие на свищовските деца.

Още една възрастова група премина през специализираните функционални тестове, с които подробно да се оцени състоянието на всяко едно дете.

Функционалните тестове започнаха с проверка на стъпалата и ходилата на малките спортисти, благодарение на FootBalance и прегледите на Симеон Методиев и Медис – М.

След това, в присъствието на кондиционния треньор Владислав Георгиев, директора на ДЮШ Радостин Александров и треньорите на набор 2011-2012 – Тодор Горанов и Йордан Желев, децата преминаха през редица тестове, които да дадат по-ясна оценка на функционалното им състояние.

Тези тестове се правят във всички големи академии в Англия, като в случая заемаме от метода на работа на носителя на Висшата Лига в миналото – Лестър Сити.

След подробно направените тестове на децата и техните родители ще бъдат раздадени специални персонализирани програми, за да може всяко дете да работи върху своите нужди, да оптимизира максимално своето представяне на терена и да бъде предпазено от бъдещи контузии и проблеми.

Следват и останалите деца от Школата да преминат през тези тестове до края на месеца, а след това ще бъдат проведени за втори път в клуба и тестовете на терен, за оценка на техническите и физическите качества на децата.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.