Три са новите попълнения в Академик преди началото на първенството в Северозападна Трета лига. Това съобщи за Актуално Свищов Емил Перушанов, председател на УС на клуба.

Първото попълнение е на талантливия полузащитник Андрей Цой. Роден на 7 февруари 2005 година, Цой започва да играе футбол в школата на Марица (Пловдив). Оттам преминава в Ботев, за да напусне Коматево през декември 2019 година в посока ЦСКА-София и след това да се насочи към Италия.

Там той изкарва няколко сезона в съставите на Перуджа и Парма, а за последно в България бе част от дубъла на Ботев (Пловдив).

В състава на Георги Онов се очаква Цой да допринесе за по-разнообразна игра в средата на терена и ще даде повече опции в играта на „студентите“.
Сн.: Спортал

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.